Brevkasse

Hjælp andre som dig med at finde denne artikel!

Min hund lugter meget af gammel hund. Så meget at omgivelserne bemærker det. Han er en del i vandet, men jeg bruger ikke shampoo ...

 

Min schæfer på 5 år er begyndt at lugte af "gammel hund". Synes godt at hunde må lugte som hund ...men omgivelserne er begyndt at bemærke det.
Han er en del i vandet, ikke så salt. Han får godt tørfoder med rester af og til. Drikker ikke så meget vand, som jeg kunne ønske, men for ham er det nok.
Bliver striglet regelmæssigt. Han er ude det meste af tiden. Har hundegård på 242 m2 i en hal. Får en del frolic. Han er ok renlig osv.
Kunne det evt være analkirtler der er stoppet?

Skrevet af: Henrik Petersen

Oplyst: 5 år gammel schæferhund, han

 

Forskellige årsager til dårligt lugt

Det kommer selvfølgelig an på, hvad gamle hunde lugter af for dig.

Sekretet i analkirtlerne lugter ofte som dårlige afføring eller stærkt af fisk. Hvis der er betændelse i, kan det lugte mere råddent. Det kan godt være det, du lugter. Hunde kører ikke altid på numsen, når de har problemer med analkirtlerne.

 

Infektioner i huden og ørerne

Forskellige typer af svampeinfektioner og bakterier, kan give lugt. Det kan f.eks. være surt, sødt eller gæret. Der behøver ikke være sår eller udslæt. Skæleksem (seborrhoisk eksem) er f.eks. mere generel i huden og kan også godt ændret pelsens lugt.

Ørerne og poterne kan også lugte af forskellige ting: Popkorn, surt eller betændt. Faktisk er især ørerne ofte en grund til at at folk bemærker, at deres hund lugter.

 

Tandsygdomme er almindelige

Tand- og tandkødssygdomme er en af de mest hyppige årsager til problemer hos hunde. Bakterier på tænderne og i tandkødet kan give en skala af forskellige lugte. Ofte ret ubehagelige. Især er paradentose-bakterier lugtende.

Paradentose (eller de begyndende forstadier i tandkødet) lugter ofte meget grimt. Jo værre det bliver, jo værre vil det lugte. Sygdommen skyldes bakterier i tandkødet og ned langs siderne af tænderne. De bakterier lugter meget.

Ofte ser jeg de første problemer i 4-6 års alderen. Det kan passe meget godt på din hund. Nogle steder tilbyder man tandeftersyn gratis eller til nedsat pris. Det kunne måske være noget for dig.

Add comment


Security code
Refresh

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge i 2008 og efter meget kort tid opdagede jeg at mange ejere havde de samme bekymringer og stillede de samme spørgsmål.

I 2009 startede jeg så Spørg Dyrlægen for at kunne svare på mange af de spørgsmål og på den måde være med til at give en større tryghed for bekymrede hundeejere.

Tanken er, at hvis jeg kan svare på de indlende spørgsmål her, kan du bruge tiden på mere avencerede spørgmål hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Du kan kontakte mig på siden her eller på facebook.com/spoergdyrlaegen

Kunne du lide denne artikel?

Andre læser også

Se de mest populære spørgmål og svar i dyrebrevkassen her...

Nyheder og gode råd

Vil du have nyheder, fifs og gode råd om hunde og katte?

Tilmeld dig og få besked, når der sker noget nyt på SpørgDyrlægen.dk og Dyrlægepriser.com


Hvilke dyr interesserer dig?
 

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed

Shop

Shop

Foredrag

Foredrag

Anmeldelser

Anmeldelser

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed