Brevkasse

Hjælp andre som dig med at finde denne artikel!

Vi har en hund af blandede racer (labrador og husky), men den ligner mere og mere en amstaff-hund. Skal den aflives når den kommer til dyrlægen...

 

Vi har haft hunde de seneste 20 år. I sommers måtte vi aflive vores gamle hund. Vi har alle dage købt blandingshunde fra internat eller "værdigt trængende hunde" som skulle have et roligt hjem uden børn, og altid med stor glæde og tilfredshed for begge parter.
Vi fik en 6 mrd gammel labrador/husky blanding, den var helt sort med en anelse brunt på poterne og havde lange ben á la Formel 1. Den blev købt privat ved et par som fortalte den havde haft 3-4 ejere i sit korte liv. Fordi den var sky og ikke trivedes, ønskede de et roligt hjem til den.
Den står i papirerne som "blanding". Jo ældre den bliver 9 mrd nu, des mere ligner den en labrador/amstaff af udseende. Den er født i december 2010, og vi frygter nu, at vi på sigt kan blive tvunget til at aflive den?
Vi har en indhegnet have, og har den altid i snor. Den er ekstremt kærlig og venlig og meget lydig og samarbejdsvillig, så vi ville være frygteligt kede af en dag at stå med en bevisbyrde, som vi på ingen måder kan opfylde?
Kan vi riskere en dyrlæge beder os aflive den ved vaccinationen?

 

Internatets papirer er eneste bevis

Hvis hunden rent faktisk er en blanding af de racer, du angiver, har du intet problem. Det tætteste du kommer et bevis er papirene fra hvor du fik den og registreringsbeviset fra Dansk Hunderegister.

Jeg medgiver at det er lidt tyndt bevismateriale, men det er ofte det eneste man har. Du kan evt. også kontakte politiet på forhånd og forklare dem sagen.

 

Kan ikke kræve aflivning

Hverken dyrlæger eller politi kan kræve en hund aflivet alene på dens udseende eller race. Politiet kan give bøder af forskellige slags og kræve en aflivning hvis hunden er til fare for andre - og det kan bevises.

Dyrlægen har ikke nogen myndighed eller anmeldepligt. Du kan trygt gå til dyrlægen, hvis det bliver nødvendigt.

Folk der har overtaget en af de ulovlige racer (eller blandinger) efter at loven er trådt i kræft, har fået den ulovligt. I de tilfælde kan politiet godt kræve hunden aflivet.

 

Trygge ved amstaffs

Desuden er de fleste af os dyrlæger også helt trygge ved selv de ulovlige racer. Personligt oplever jeg dem ikke som farligere end andre.

Problemerne opstår først hvis man vil overdrage eller avle på en af de forbudte racer. Det må man nemlig ikke og så skal eventuelle hvalpe aflives.

Add comment


Security code
Refresh

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge i 2008 og efter meget kort tid opdagede jeg at mange ejere havde de samme bekymringer og stillede de samme spørgsmål.

I 2009 startede jeg så Spørg Dyrlægen for at kunne svare på mange af de spørgsmål og på den måde være med til at give en større tryghed for bekymrede hundeejere.

Tanken er, at hvis jeg kan svare på de indlende spørgsmål her, kan du bruge tiden på mere avencerede spørgmål hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Du kan kontakte mig på siden her eller på facebook.com/spoergdyrlaegen

Kunne du lide denne artikel?

Andre læser også

Se de mest populære spørgmål og svar i dyrebrevkassen her...

Nyheder og gode råd

Vil du have nyheder, fifs og gode råd om hunde og katte?

Tilmeld dig og få besked, når der sker noget nyt på SpørgDyrlægen.dk og Dyrlægepriser.com


Hvilke dyr interesserer dig?
 

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed

Shop

Shop

Foredrag

Foredrag

Anmeldelser

Anmeldelser

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed