Brevkasse

Hjælp andre som dig med at finde denne artikel!

Jeg har to katte killinger der ikke vil spise og kaster hvidt skum op. Killingerne drikker ikke ret meget. Hvor længe kan jeg lade gå før de bliver dehydreret ...


Hej, jeg har to kattekillinger han og hun på 13 uger der begge kaster op, hvidt skum, de spiser ikke og drikker heller ikke meget, det har stået på et døgns tid og er meget trætte og kun lidt aktive.

De får almindelig killingetørfoder, jeg har prøvet med lidt torskerogn efter anbefaling, og det startede for den ene 5-6 timer efter, for den anden først ca 12 timer efter, kan det være det, de ikke kan tåle det.

Umiddelbart synes jeg at kunne læse mig til at jeg ikke behøver at være bekymret endnu, men hvor længe kan man se dem an, er jo bekymret for dehydrering og at de ikke selv kan klare at komme sig igen, når de er så små?

Indsendt af: Maiken Secher

Oplyst: 13 uger gamle killinger, almindelig huskat


Maveinfektion hos killinger

Når begge killinger har symptomerne, er det sandsynligt, at det skyldes en infektion, der smitter. Med katte i den alder er jeg også meget omhyggelig med at undersøge dem for tegn på fremmedlegeme: Opkast og mavesmerter

Infektioner i maven og tarmene er dog heller ikke ualmindeligt i den alder og ofte går den slags over af sig selv.


Dehydrering hos killinger

Det bekymrer mig dog lidt at de ikke er så aktive. Kattekillinger kan have opkast og tynd mave i forholdsvis lang tid uden at det bliver rigtig kritisk. Blot de hele tiden er friske og drikker og spiser lidt. Når de mister humøret er det mere kritisk

Jeg vil ikke anbefale at du lader gå mere end et par dage, hvis humøret bliver ved med at være lavt. Dehydrering lægger en tydelig dæmper på humøret, og ikke sjældent ser jeg at energien og spiselyst vender tilbage med selv kortvarig væskedrop.

Du kan evt. prøve at tage temperaturen på killingerne. Har de feber (over 39,0), vil jeg ikke anbefale dig at vente længere. Du bør også følge deres vægt dagligt. Taber de sig, skal de også i behandling.

Spørg dyrlæge Søren Drimer Pejstrup i dyrlægens brevkasse

Mvh Søren Drimer Pejstrup


{module Del denne artikel|xhtml}
{module Relaterede spørgsmål|xhtml}

{module Ads by Google - Brevkasse-bund|none}


{fcomment}

Add comment


Security code
Refresh

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge i 2008 og efter meget kort tid opdagede jeg at mange ejere havde de samme bekymringer og stillede de samme spørgsmål.

I 2009 startede jeg så Spørg Dyrlægen for at kunne svare på mange af de spørgsmål og på den måde være med til at give en større tryghed for bekymrede hundeejere.

Tanken er, at hvis jeg kan svare på de indlende spørgsmål her, kan du bruge tiden på mere avencerede spørgmål hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Du kan kontakte mig på siden her eller på facebook.com/spoergdyrlaegen

Kunne du lide denne artikel?

Andre læser også

Se de mest populære spørgmål og svar i dyrebrevkassen her...

Nyheder og gode råd

Vil du have nyheder, fifs og gode råd om hunde og katte?

Tilmeld dig og få besked, når der sker noget nyt på SpørgDyrlægen.dk og Dyrlægepriser.com


Hvilke dyr interesserer dig?
 

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed

Shop

Shop

Foredrag

Foredrag

Anmeldelser

Anmeldelser

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed