Brevkasse

Hjælp andre som dig med at finde denne artikel!

Vi overtager en killing på 9 uger. Hvordan kan vi give den, den bedste opvækst? ...


Vi skal have en killing og det er sådan at familien nu beder os om at tage den tidligere end den 12 uge den vil være 9 uger når vi får den.

Den spiser og drikker selv nu her i 8 uge så mit spørgsmål er hvilke forholdsregler skal vi tage for at killingen får den bedst mulige opvækst hos os?

Vi har haft kat før dog aldrig en killing.

Indsendt af: Maj-Britt Pedersen

Oplyst: 8 uger, almindelig huskat, hun


Overtagelse af killing under 12 uger

For det første er det vigtigt for mig at pointere, at det er i direkte strid med loven, hvis killingen stadig har sin moder eller kuldsøskende at være sammen med. Den bedste start, killingen kan få, er at være sammen med familien til den er gammel nok.

Hvis moderen enten ikke gider killingen eller måske ikke er der mere, er situationen lidt en anden. I det tilfælde er der ikke så meget at stille op.

I så fald er socialisering den vigtigste opgave og når I ikke har haft killing før, vil jeg meget anbefale jer en tur på biblioteket og låne en bog om emnet.

Jeg kan give dig hovedtrækkene, men emnet er omfattende, og hvis I gør det rigtigt, kan I skabe en kat med en langt mere harmonisk personlighed for resten af kattens liv.


Socialicering i trygge rammer

Grundideen er at katten skal møde så mange "farlige" ting i en ung alder og i trygge rammer, for bedre at kunne håndtere dem senere hen.

Du skal regne med at introducere 3-5 nye ting om ugen i en periode. Det kan f.eks. være støvsugeren, musik, gæster, børn, hunde, transportkassen osv.

Håndtering er et andet vigtig område, der skal trænes. Især hvis du har mindre børn, er det vigtigt, at katten bliver vant til at blive håndteret. Den skal lære at sige fra på en fornuftig måde, men skal samtidig kunne bæres og flyttes uden problemer.

Det kan også være fornuftigt at øve håndtering af kløerne, ørerne og munden. Det gør i hvert fald mit arbejde som dyrlæge nemmere, og I kan selv bedre undersøge katten og klippe kløer, hvis det skulle blive nødvendigt.


Hvis andre har gode ideer til øvelser eller bøger om emnet, vil vi elske at høre om det! Skriv det i kommentarfeltet herunder!


Spørg dyrlæge Søren Drimer Pejstrup i dyrlægens brevkasse

Mvh Søren Drimer Pejstrup


{module Del denne artikel|xhtml}
{module Relaterede spørgsmål|xhtml}

{module Ads by Google - Brevkasse-bund|none}


{fcomment}

Add comment


Security code
Refresh

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge i 2008 og efter meget kort tid opdagede jeg at mange ejere havde de samme bekymringer og stillede de samme spørgsmål.

I 2009 startede jeg så Spørg Dyrlægen for at kunne svare på mange af de spørgsmål og på den måde være med til at give en større tryghed for bekymrede hundeejere.

Tanken er, at hvis jeg kan svare på de indlende spørgsmål her, kan du bruge tiden på mere avencerede spørgmål hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Du kan kontakte mig på siden her eller på facebook.com/spoergdyrlaegen

Kunne du lide denne artikel?

Andre læser også

Se de mest populære spørgmål og svar i dyrebrevkassen her...

Nyheder og gode råd

Vil du have nyheder, fifs og gode råd om hunde og katte?

Tilmeld dig og få besked, når der sker noget nyt på SpørgDyrlægen.dk og Dyrlægepriser.com


Hvilke dyr interesserer dig?
 

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed

Shop

Shop

Foredrag

Foredrag

Anmeldelser

Anmeldelser

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed