Blog

Hjælp andre som dig med at finde denne artikel!

Dyrlægens videoblog, sep 2010 - Spørgsmål og svarJeg har taget disse 3 spørgsmål denne gang. Her er svar på: Kan en hund kastreres kemisk? Hvad sker der med ens kæledyr, efter det er blevet aflivet? Hvad er Carprodyl?

...jeg ved ikke lige hvad der skete med videokvaliteten. Jeg har nu fået et nyt kamera, så de fremtidige videoer bliver forhåbentlig lidt bedre.
Se de nyeste videoblogs her...

 

Kan en hund kastreres kemisk?

Ja, det kan man. Man bruger et medicinsk implantat, der bliver lagt under huden. Her ligger det og afgiver medicin over et halvt til helt år alt efter implantatets størrelse.

 

Hvad sker der med ens kæledyr, efter det er blevet aflivet?

Det bestemmer du faktisk selv. Du må gerne tage dit aflivede kæledyr med hjem og begrave det. Det er blot vigtigt at du får det langt nok ned. Som tommelfingerregel skal du have 80 cm jord over dyret.

Du kan også bede om at få kæledyret sendt til kremering. Her vil det blive brændt sammen med andre kæledyr. Nogle krematorier giver dig også mulighed for at få asken i en urne.

 

Hvad er Carprodyl og Rimadyl?

Carprodyl og Rimadyl er smertestillende medicin til hunde. Tabletterne indeholder Carprofen, der virker lidt på samme måde om Ibuprofen (f.eks. Ipren). Det kan hunde ikke tåle, så derfor bruger vi Carprofen eller Rimadyl i stedet.

Dosis afhænger af typen af smerter og hvilken sammenhæng medicinen bliver brugt i. Spørg derfor din dyrlæge om den korrekte dosis.

Add comment


Security code
Refresh

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge i 2008 og efter meget kort tid opdagede jeg at mange ejere havde de samme bekymringer og stillede de samme spørgsmål.

I 2009 startede jeg så Spørg Dyrlægen for at kunne svare på mange af de spørgsmål og på den måde være med til at give en større tryghed for bekymrede hundeejere.

Tanken er, at hvis jeg kan svare på de indlende spørgsmål her, kan du bruge tiden på mere avencerede spørgmål hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Du kan kontakte mig på siden her eller på facebook.com/spoergdyrlaegen

Kunne du lide denne artikel?

Nyheder og gode råd

Vil du have nyheder, fifs og gode råd om hunde og katte?

Tilmeld dig og få besked, når der sker noget nyt på SpørgDyrlægen.dk og Dyrlægepriser.com


Hvilke dyr interesserer dig?
 

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed

Shop

Shop

Foredrag

Foredrag

Anmeldelser

Anmeldelser

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed