Video

Hjælp andre som dig med at finde denne artikel!

Her er en video om mulighederne i behandling af nytårsangstNytårsangst eller fyrværkeriangst er et meget almindeligt problem for hunde og katte i slutningen af december.


Der findes forskellige typer af medicin og fodertilskud, du kan bruge. Nogle af dem har større og kraftigere bivirkninger end andre. Noget af det stærkeste og mest effektive beroligende medicin, som eksempelvis Plegicil og Diazepam, kan f.eks. sænke blodtrykket eller være skadeligt for leveren.

Produkter som DAP, Feliway og Zylkene har færre bivirkninger, men virker til gengæld også mindre effektivt for nogle hunde og katte. 
Det bedste vil selvfølgelig være helt at undgå medicin. Med tid og tålmodighed kan nogle hunde trænes og øves til et mere fredeligt nytår. Man kan f.eks. bruge en hundeproppistol eller en lyd-cd'er som "Scary Sound" med tordenbrag og fyrværkerilyde.

Det vil altid være en god ide at motionere hunde og katte godt i løbet af dagen, så de er mere trætte til aften. Det kan også være en god ide at rulle gardiner for, gøre plads under sengen eller åbne klædeskabet, så hunden eller katten har et sted at gemme sig.

Add comment


Security code
Refresh

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge i 2008 og efter meget kort tid opdagede jeg at mange ejere havde de samme bekymringer og stillede de samme spørgsmål.

I 2009 startede jeg så Spørg Dyrlægen for at kunne svare på mange af de spørgsmål og på den måde være med til at give en større tryghed for bekymrede hundeejere.

Tanken er, at hvis jeg kan svare på de indlende spørgsmål her, kan du bruge tiden på mere avencerede spørgmål hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Du kan kontakte mig på siden her eller på facebook.com/spoergdyrlaegen

Kunne du lide denne artikel?

Nyheder og gode råd

Vil du have nyheder, fifs og gode råd om hunde og katte?

Tilmeld dig og få besked, når der sker noget nyt på SpørgDyrlægen.dk og Dyrlægepriser.com


Hvilke dyr interesserer dig?
 

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed

Shop

Shop

Foredrag

Foredrag

Anmeldelser

Anmeldelser

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed