Video

Hjælp andre som dig med at finde denne artikel!

 

Ved chipmærkning af katte får den en microchip under huden i nakken

Chipmærkning af katte foregår med en kanyle. Chippen bliver lagt under huden på venstre side af nakken. Katten kan selvfølgelig godt mærke det, men kanylen er skarp og glider let ind. Jeg viser her hvordan, man giver en chip til en kat. 

 

 

 

 

Chipmærkning af katte

Chipning af katte foregår med en kanyle og kræver ikke bedøvelse. Katten kan selvfølgelig godt mærke det, men kanylen er skarp og glider let ind.

 

Mikrochip til katte

Den microchip, man giver til dyr, er ikke ret stor. Den måler 8 mm x 2 mm. Den består af en glaskappe, der indeholder en metalspole og en computerchip. Spolen virker som antenne til at modtage og sende den information, der ligger på chippen. Man bruger den samme type chip til både katte, hunde, heste, fritter og så videre.

 

Katte med chip kan registreres i to registre

Der findes 2 registre til katte i Danmark. Det ene står fonden Inges Kattehjem for, det andet er en selvstændig forening, der er oprettet af blandet andet Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn.

Man kan derfor søge to steder:

 

Chipning eller øremærkning

Vi diskutere stadig om øremærkning eller chipning af katte er bedst, og der er ikke noget klart svar. En chip er sikker og kan ikke fejlaflæses, men den kan ikke ses og ikke altid mærkes under huden. En øretatovering kan ses direkte uden brug af en skanner, men den kan blive utydelig med tiden.

Se mere om diskussionen her:

Dyrlægens videoblog om øremærkning i forhold til chipmærkning af katte.


microchip_naal_id_chip_maerkning.jpg,images/thumbnails ,Microchip til ID-mærkning af hunde og katte.; images/photo/microchip_stoerrelse_id_chip_maerkning.jpg, images/thumbnails/tn_microchip_stoerrelse_id_chip_maerkning.jpg, 

Microchip til ID-mærkning af hunde og katte.}

Add comment


Security code
Refresh

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Skrevet af dyrlæge Søren Drimer Pejstrup

Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge i 2008 og efter meget kort tid opdagede jeg at mange ejere havde de samme bekymringer og stillede de samme spørgsmål.

I 2009 startede jeg så Spørg Dyrlægen for at kunne svare på mange af de spørgsmål og på den måde være med til at give en større tryghed for bekymrede hundeejere.

Tanken er, at hvis jeg kan svare på de indlende spørgsmål her, kan du bruge tiden på mere avencerede spørgmål hos dyrlægen - mere viden giver mere tryghed, bedre behandling og sundere dyr!

Du kan kontakte mig på siden her eller på facebook.com/spoergdyrlaegen

Kunne du lide denne artikel?

Nyheder og gode råd

Vil du have nyheder, fifs og gode råd om hunde og katte?

Tilmeld dig og få besked, når der sker noget nyt på SpørgDyrlægen.dk og Dyrlægepriser.com


Hvilke dyr interesserer dig?
 

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed

Shop

Shop

Foredrag

Foredrag

Anmeldelser

Anmeldelser

Støt projektet

Hjælp med at holde denne side gratis

Alle donationer
- store som små -
bliver modtaget med samme taknemlighed